Kurser/Aktiviteter 2023

Här presenteras kurser för året

Vill du utveckla dig och din hund i Nosework? Nu startar vi en fortsättningskurs i Nosework. Läs mer och anmäl dig på studiefrämjandets hemsida.

Under kursen jobbar vi vidare med måldoften eukalyptus och får en större inblick i noseworkens magiska värld.Intresseanmälan

Vi introducerar utomhus sök och fordons sök.
Det är nu vi får insikt hur miljön påverkar doftspridningen, doftväggar, doftbilder och hur olika underlag, väder, vind och olika naturliga störningar ställer till det. 

Fokus ligger att lära sig tyda sin hund och att hunden fortsätter utveckla ett självständigt sökarbete.

4 tillfällen  

Max 5 ekipage 

Pris 1350 kr ( hydrolat tilldelas vid 1:a tillfället) 

Kursen sker utomhus i Umeå med omnejd. Vi varvar vi teori med praktiska övningar. 

Allmänlydnadskurs i Maj.

På denna kurs tränar vi bland annat på hundmöten, hantering av hunden och miljöträning. Vi lär också hur vi ska lära hunden olika moment som att sitta, ligga och komma till oss på kommando.
Målet med kursen är att det ska vara roligt och tryggt att ha hund! Vi kommer använda oss av boken Bäst Var Dag! av Maria Brandel och Siv Svendsen som kurslitteratur, och boken ingår i kursavgiften och delas ut vid kursstart.


Förkunskaper: Inga speciella förkunskaper krävs, föraren ska vara minst 16 år och medlem i Holmsund brukshundklubb (medlemmar i andra brukshundsklubbar är välkomna i mån av plats) och hunden ska ha giltig vaccination.

Ålder på hunden: Hunden ska vara minst 10 månader

Antal deltagare: minst 5 deltagare, max 8 deltagare

Sista anmälningsdag 2 maj

Varmt välkommen med din anmälan!

Anmälan via Studiefrämjandets hemsida.