Holmsund brukshundklubb

Rallylydnad

Verksamhetsgruppen

Består av Ulla-Brith Persson, Linda Rislund, Sofie Mårtensson och Ulla Bergqvist.

Kontakt: rallylydnad@holmsundbhk.se

Om rallylydnad

Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Bara för det heter rallylydnad, med betoning på rally, betyder inte att det att ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.
Rallylydnad är en härlig blandning mellan traditionell tävlingslydnad och freestyle. Det finns fyra klasser – nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare där svårighetsgraden sakta stiger – både vad gäller moment, hundens grundlydnad och förarens fokus. I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden, vilket gör rallylydnaden till en bra gren att börja tävla i.

Rallylydnad är något som funkar för alla – oavsett ålder och förkunskaper på både hund och förare. Rallylydnadsträning förbättrar samarbetet och glädjen och passar tillsammans med många andra grenar.

Vill du läsa mer om rallylydnad? Kolla in brukshundklubben.se!

Senaste nytt

Grundkurs Rallylydnad

Posted in Okategoriserade, Rallylydnad | Leave a comment

PM rallylydnadstävling 1 september 2019

Posted in Rallylydnad | Kommentarer inaktiverade för PM rallylydnadstävling 1 september 2019

Öppen träning Rallylydnad augusti

Varmt välkommen du som vill träna rallylydnad. Att träna rallylydnad är jätteroligt och nyttig träning för dig och din hund. På denna tid är alla rallylydnadsintresserade medlemmar välkomna att träna tillsammans. Vi hjälper varandra och alla tränar utifrån sina egna…
Read more

Posted in Rallylydnad | Kommentarer inaktiverade för Öppen träning Rallylydnad augusti

Vill du hjälpa till?
Största anledningen till att verksamhetsgruppen kan planera för så många aktiviteter är på grund av alla ideella krafter men vi behöver vara fler. Har du erfarenheter och kunskaper från rallylydnad, eller vill kanske skaffa dig? Är du väldigt duktig på att baka, planera, erfarenheter från idrottsföreningar eller liknande?

En kan inte göra allt, men alla kan göra något.
– Tillsammans kan vi!